Městys Vémyslice
Vémyslice

Hody 2017

V sobotu 1. října se Vémysličtí probudili do hodového víkendu. Pro chasu to znamenalo přivstat si, dovést máju a větve na podloubí. Máju pak odkornili a ke kmenu připevnili korunu. Společně se stréci z celé obce ji pak během odpoledne postavili.
Večerní zábavu zahájili předtančením strárci se stárkovými. Celým večerem provázela kapela Tremolo a na tanečním parketu se vystřídalo opravdu hodně místních i přespolních tanečníků.
V neděli chasa pozvala starostu, stárci si došli pro stárkové. Průvod se pak společně s kapelou Petrovankou ukázal po celé obci. Zavádění pod májou je pro všechny rozhodně největším stresem. Neztratit rytmus, nepoplést kroky a mít v pořádku kroj. Vše se ale podařilo, a tak se mohly jít všechny čtyři zavádějící páry s klidem v duši připravit na pondělní strécovské hody.

V neděli také probíhala na faře výstava historických krojů a fotek. Přišlo se na ni podívat rekordní množství zájemců, což nás velmi potěšilo.

Děkujeme všem, kteří jakýmkoli způsobem přispěli k hladkému průběhu letošních hodů a srdečně Vás zveme na ty další v roce 2019.
Jan Holý

Datum vložení: 1. 10. 2017 21:20
Datum poslední aktualizace: 13. 2. 2018 23:01
Autor: Správce Webu